Sinds 2017 werkt Barry Bakker bij Bruna. Hij is begonnen in de rol van oproepkracht in Almere buiten en is uiteindelijk doorgegroeid in de rol van winkelmedewerker en staat nu voor 32 uur per week in Bruna Reigersbos, in Amsterdam.

Barry heeft voor zijn carrière bij Bruna geruime tijd gewerkt in de keukenverkoop, na een pittige tijd besloot hij het roer volledig om te gooien en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Nog voordat hij het zelf doorhad stond hij al binnen bij zijn toentertijd toekomstige werkplek. “Ik stond in de Bruna af te rekenen bij de balie. De vrouw achter de kassa maakte een praatje en vroeg me of ik werkte bij de kledingzaak verderop? Ik zei lachend van niet. Toen vroeg ze of ik dan op zoek was naar een leuke baan en zo doende werk ik alweer vier jaar bij Bruna!”

werken en leren bruna
Loopbaan

Barry ging in zijn rol van oproepkracht steeds meer werken, op den duur stond hij regelmatig achter de kassa omdat hij een kei was in het binden van klanten. Zo volgden steeds meer leuke klantgesprekken en werkdagen vlogen voorbij. “Na anderhalf jaar kreeg ik een vast contract en mocht ik doorgroeien in de rol van winkelmedewerker.”

Naast het reilen en zeilen van de dagelijkse werkzaamheden is ook ruimte om jezelf verder te ontwikkelen benoemt Barry. “Ik heb een aantal trainingen gevolgd zoals adviestraining, verkooptraining, een krasloten cursus, verkoop van rookwaren cursus en een speciale ING-cursus omdat we nu ook een ING-servicepunt zijn. Dat biedt voor mezelf en de klant weer extra mogelijkheden.” 

Barry vertelt dat het leren van nieuwe dingen het werk erg uitdagend maakt. “Tijdens de lockdown heb ik samen met een andere collega’s veel nieuwe taken opgepakt. Wat meer administratieve zaken en bedrijfszaken, maar ook het technische stukje, wat werkt wel en wat werkt niet, hoe kunnen we het beste een actie of tafel opbouwen in de winkel?”

“Ik vind het heel leuk om contact te hebben met mensen, echt je zelf te kunnen zijn en met een vrolijke noot anderen te helpen. Dat geeft mij heel veel energie en daar word ik zelf ook heel vrolijk van.”

Een gezellige werksfeer!

Dat Barry een echte sfeermaker is, daar valt niet aan te twijfelen. Hij vertelt dan ook dat hij het contact met mensen in de winkel het allerleukste vindt. “Ik vind het heel leuk om contact te hebben met mensen, echt je zelf te kunnen zijn en met een vrolijke noot anderen te helpen. Dat geeft mij heel veel energie en daar word ik zelf ook heel vrolijk van.”

Op de vraag wat het zo uniek maakt op bij Bruna te werken, antwoordt Barry het volgende: “Je collega’s maken het, binnen Bruna heerst een hele leuke werksfeer. Daarnaast komen er heel veel vaste klanten die echt gek zijn van Bruna, daardoor heb je heel veel persoonlijk contact. Er is altijd tijd voor een praatje en je kan echt de tijd nemen om mensen persoonlijk aandacht te geven en bijvoorbeeld te adviseren over een boek.”

vacatures bruna

Blijf op de hoogte van onze vacatures